Om Gaia

Gaia Armyrantis Trampedach er en ung kunstner, som er opvokset på Bornholm, og som nu bor i København.

Efter en 3-årig kunstnerisk uddannelse i Jylland, bragte hun sine evner fra både den klassiske tegneskole og fra det mere eksperimenterende virke med tilbage til øen, hvor hun i 2017 etablerede sit atelier i Østermarie. Her begyndte hun for alvor at male og udvide sit kunstneriske univers.
I 2021 tog Gaia til København for at studere ved VERA skole for kunst og design og har derigennem arbejdet på hendes nyeste værker.

Gaias motivverden bevæger sig nysgerrigt og foranderligt i udtryksform, hvor hun udforsker menneskets krop og sind, vores omgang med hinanden og naturen.

Hun formår at gengive groteske og ubehagelige fænomener med en æstetisk sensitivitet, der giver værkerne en urovækkende og kontrastfyldt skønhed.

Værkerne bliver blandt andet udarbejdet gennem tegning, maleri og skulptur.

Gaia har siden 2018 undervist i croquis tegning i sit atelier. Derudover har hun både haft undervisningsforløb for børn på Bornholms Billedskole i Rønne og på Oluf Høst museet i Gudhjem.

Udover udstillinger på både Bornholm og fastlandet har Gaia også medvirket i DR1’s program Danmarks Bedste Portrætmaler i 2019 og i flere af TV2/Bornholms programmer.